Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για 1η φορά κάτω από τα 20 δολ. η μετοχή της Snap - Στα 24,04 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίησή της

Για 1η φορά κάτω από τα 20 δολ. η μετοχή της Snap - Στα 24,04 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίησή της
Στις συναλλαγές της Wall Street μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης (after hours trading) στις 22:45, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν στο επίπεδο των 19,77 δολαρίων
Κάτω από τα 20 δολάρια ΗΠΑ υποχώρησε η τιμή της μετοχής της Snap Inc. - εταιρείας στην οποία ανήκει το δημοφιλές κοινωνικό δικτύο Snapchat - σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, για πρώτη φορά από την εισαγωγή της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 2/3.
Συγκεκριμένα, η μετοχή της Snap έκλεισε στα 19,89 δολάρια με απώλειες 4,24% ή 88 σεντς, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 19,75 και 20,69 δολαρίων, διαμορφώνοντας κεφαλαιοποίηση 24,04 δισ. δολαρίων.
Αιτία της πτώσης αποτέλεσε η έναρξη κάλυψης οικονομικής ανάλυσης της εταιρείας από τον αναλυτή Moffett Nathanson με σύσταση «πώλησης» (sell), ένας από έξι αναλυτές συνολικά που συστήνουν το ίδιο, προειδοποιώντας, ότι η κεφαλαιαγορά έχει αποτιμήσει την Snap στο ανώτερο όριο των δυνατοτήτων της.
Στις συναλλαγές της Wall Street μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης (after hours trading) στις 22:45, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν στο επίπεδο των 19,77 δολαρίων.
Ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, η μετοχή της Snap βρίσκεται 16% υψηλότερα από την τιμή εισαγωγής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (17 δολάρια).
Οι επενδυτές της Snap δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως είναι μια ζημιογόνος εταιρεία, ενώ παράλληλα αποτελεί μια σπάνια - για τη Wall Street - περίπτωση εταιρείας της οποίας οι μετοχές δεν περιλαμβάνουν δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις της, κάτι που όμως δεν απέτρεψε την υπερκάλυψη της αρχικής δημόσιας εγγραφής των τίτλων της κατά 10 φορές.
Τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που ανταλλάσσουν οι χρήστες του δημοφιλούς δικτύου Snapchat της Snap έχουν την ιδιαιτερότητα να αυτοκαταστρέφονται (εκ σχεδιασμού) λίγη ώρα μετά την ανάγνωσή τους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης