Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Δεν θα γίνουν επαναπροωθήσεις προσφύγων από την ΕΕ στην Ελλάδα

Die Welt: Δεν θα γίνουν επαναπροωθήσεις προσφύγων από την ΕΕ στην Ελλάδα
Στην ουσία, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, από χθες καταβάλλεται προσπάθεια η Ελλάδα να επανενταχθεί στα όσα προβλέπει για τους πρόσφυγες η συμφωνία του Δουβλίνου
Οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η Die Welt, με αφορμή τις συστάσεις της Κομισιόν.
Ειδικότερα, η Επιτροπή είχε μιλήσει χθες 15 Μαρτίου 2017 για ενδεχόμενες επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι αυτοί μπήκαν στην Ε.Ε. από ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια διέφυγαν παράνομα σε άλλα κράτη - μέλη.
Στην ουσία, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, από χθες καταβάλλεται προσπάθεια η Ελλάδα να επανενταχθεί στα όσα προβλέπει για τους πρόσφυγες η συμφωνία του Δουβλίνου.
Όπως επισημαίνεται, το 2016 οργανώθηκε στη χώρα μας ένα λειτουργικό σύστημα παροχής ασύλου και μάλιστα στην ηπειρωτική χώρα βελτιώθηκαν οι χώροι υποδοχής υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.
Η Alexandra Stiglmayer, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ερευνών για τους Πρόσφυγες, υπενθυμίζει ότι οι ελληνικές αρχές είναι ήδη επιβαρημένες και δεν θα ήταν σε θέση να επεξεργαστούν τις αιτήσεις επαναπροώθησης, ώστε οι αιτούντες άσυλο να μεταφέρονται πάλι στην Ελλάδα από τις χώρες, στις οποίες θα ήθελαν να ζήσουν, μέσα στην προβλεπόμενη διορία των έξη μηνών.
«Δεν θα ήταν μάλιστα έντιμο από τη μια να γίνεται μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες και από την άλλη μέσω της συμφωνίας του Δουβλίνου επαναπροώθηση στην Ελλάδα όσων συνέχισαν παράνομα το ταξίδι τους σε άλλες χώρες», σχολιάζει η κα Stiglmayer…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης