Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Cavusoglu: Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό
Οι απειλές Cavusoglu έρχονται σε συνέχεια των εντάσεων που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Τουρκίας και χωρών της Ε.Ε. όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία
Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τη συμφωνία της με την Ε.Ε. για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και το ευρωπαϊκό δικαίωμα επιστροφής μεταναστών στην Τουρκία οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο ευρωπαϊκό έδαφος, μια δυνατότητα ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα.
Αυτό προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, σύμφωνα με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση επανεξετάζει και τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της έναντι χρηματοδότησης 6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ από την Ε.Ε..
Οι απειλές Cavusoglu έρχονται σε συνέχεια των εντάσεων που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Τουρκίας και χωρών της Ε.Ε. όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, λόγω της άρνησης των τελευταίων να αποδεχθούν τη διεξαγωγή πολιτικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους με παρουσία Τούρκων υπουργών, στο πλαίσιο του επικείμενου τουρκικού δημοψηφίσματος για συνταγματική μεταρρύθμιση που θα ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου, Tayyip Erdogan.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Kanal 24, ο Cavusoglu ανέφερε, ότι η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών στο έδαφός της, καθώς θεωρεί ότι «χάνει το χρόνο της» στο ζήτημα της - υπεσχημένης υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις - απελευθέρωσης της έκδοσης βίζας για ταξείδια Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης