Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μετεγκατάσταση της έδρας της από τη Σουηδία απειλεί η Nordea, αν εφαρμοστεί το «ταμείο οικονομικής κρίσης»

Με μετεγκατάσταση της έδρας της από τη Σουηδία απειλεί η Nordea, αν εφαρμοστεί το «ταμείο οικονομικής κρίσης»
Ο επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων για τη σουηδική τράπεζα  ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για «μπλόφα»!
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Σκανδιναβίας δε δέχθηκε και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόταση της σουηδικής κυβέρνησης για δημιουργία ενός «ταμείου κρίσης»…
Ειδικότερα, στις 25 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Per Bolund, αρμόδιος Σουηδός υπουργός για την Οικονομία και τις Αγορές, πρότεινε έναν επιπλέον φόρο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σε μία προσπάθεια να συνταχθεί ένα ταμείο για την αντιμετώπιση μελλοντικών οικονομικών κρίσεων.
Όπως είχε πει χαρακτηριστικά τότε, «οι τράπεζες βγάζουν αρκετά χρήματα ώστε να απορροφήσουν ένα επιπλέον κόστος…
Τώρα που οι καιροί είναι καλοί, έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε άμυνες για τις δυνητικά χειρότερες περιόδους που θα ακολουθήσουν και να ενισχύσουμε το τραπεζικό μας σύστημα».
Ωστόσο, δεν είχε διευκρινίσει τον φορολογικό συντελεστή.
Η Nordea Bank αντέδρασε σήμερα 15 Μαρτίου 2017, προειδοποιώντας πως θα αποσύρει την έδρα της από τη Στοκχόλμη αν εν τέλει εφαρμοστεί το μέτρο.
Μάλιστα, ο Rodney Alfven, επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων για τη σουηδική τράπεζα, ξεκαθάρισε πως τα παραπάνω δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση «μπλόφα»!
«Δεν έχουμε βέβαια αποφασίσει που ακριβώς θα μετεγκατασταθούμε, αλλά (μη ξεχνάτε) ότι είμαστε σκανδιναβική τράπεζα», συμπλήρωσε όλο νόημα…
Η Σουηδία πέρασε μία πολύ έντονη τραπεζική κρίση τη 10ετάι του '90, κάτι που στις κόστισε το 2,1% του ΑΕΠ της…
Η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας αναμένεται να αναπτύξει πλήρως το σχέδιο για το ταμείο πριν τις ερχόμενες εκλογές του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης