Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 0,25% στο 0,75% με 1% - «Σταδιακές» οι επόμενες αυξήσεις

Αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 0,25% στο 0,75% με 1% - «Σταδιακές» οι επόμενες αυξήσεις
Η σημερινή αύξηση των επιτοκίων της Fed ήταν μόλις η τρίτη αύξηση μετά τη χρηματο-οικονομική κρίση του 2008
Σε αύξηση του βασικού παρεμβατικού επιτοκίου της κατά 25 μονάδες στο πεδίο 0,75% - 1,00% προχώρησε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 η Federal Reserve, όπως αναμενόταν ευρέως από την αγορά.
Στη σχετική της ανακοίνωση, η Fed ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι συνεχίζει να στοχεύει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων συνολικά εντός του 2017.
Η αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed - του federal funds rate, που αποτελεί το διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού μέσω Fed - αντικατοπτρίζει την αυτοπεποίθηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ έχει διάρκεια και βάθος και οδηγεί σε διατηρήσιμη άνοδο τον αμερικανικό πληθωρισμό.
Μεταξύ των μελών της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed που έλαβε σήμερα την απόφαση για αύξηση των επιτοκίων, μόλις ένας - ο Neel Kashkari, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Μινεάπολις - ψήφισε υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων της Fed σε αμετάβλητο επίπεδο.
Επισημαίνεται, ότι η σημερινή αύξηση των επιτοκίων της Fed ήταν μόλις η τρίτη αύξηση μετά τη χρηματο-οικονομική κρίση του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης