Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UOB Group: Επικράτηση του Wilders στην Ολλανδία θα τονώσει την απήχηση της Le Pen στη Γαλλία

UOB Group: Επικράτηση του Wilders στην Ολλανδία θα τονώσει την απήχηση της Le Pen στη Γαλλία
Οι ολλανδικές εκλογές είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, που μπορεί να επηρεάσει τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές και τη συνοχή της Ε.Ε.
Η Ολλανδία θα μπορούσε να είναι το επόμενο ντόμινο που πέφτει στο αντισυστημικό κίνημα, ενόψει των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία αργότερα μέσα στο 2017.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν οι αναλυτές του UOB Group, προβλέποντας πως η επικράτηση του Freedom Party και του Geer Wilders στην Ολλανδία θα τονώσει την απήχηση και τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου και της Le Pen στη Γαλλία.
Ειδικότερα, τονίζουν πως αν το Freedom Party έρθει πρώτο στις ολλανδικές εκλογές, τότε τα λαϊκίστικα κόμματα θα δεχτούν νέα ώθηση, κάτι που θα σημάνει και τόνωση της στήριξης στη Le Pen.
Αν από την άλλη πλευρά το Freedom Party δεν πάει όσο καλά αναμένεται - με ορισμένες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι “ξεφουσκώνει” - τότε συνολικά το λαϊκίστικο κίνημα μπορεί κάπως να υποχωρήσει και οι πιθανότητες του Εθνικού Μετώπου να κερδίσει τις γαλλικές εκλογές να μειωθούν.
Πάντως, οι αναλυτές του UOB Group τονίζουν ότι οι ολλανδικές εκλογές δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την αγορά - σε αντίθεση με τις γαλλικές εκλογές -, ωστόσο παραμένουν ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, που μπορεί να επηρεάσει τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης