Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέες χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες -30% έως -40% θα έχει το Ψυχικό - Τι λέει ο δήμαρχος Π. Ξυριδάκης

Νέες χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες -30% έως -40% θα έχει το Ψυχικό - Τι λέει ο δήμαρχος Π. Ξυριδάκης
Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουμε τις νέες αντικειμενικές αξίες, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της διαμόρφωσης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών
Στην τελική ευθεία για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών της περιοχής του Ψυχικού βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο δήμαρχος Φιλοθέης και Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης, αποκάλυψε στο bankingnews, ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουμε τις νέες αντικειμενικές αξίες, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της διαμόρφωσης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Ο δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης έχει κάνει εισήγηση για μείωση των αντικειμενικών αξιών από 30% έως 40%.
Ωστόσο ο κ. Ξυριδάκης δεν αναμένει ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων του Ψυχικού παρότι θα αναθεωρηθούν οι τιμές διότι αναμένει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αλλάξει τους συντελεστές υπολογισμούς με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν τον ίδιο ΕΝΦΙΑ.
Να σημειωθεί ότι η υψηλότερη αντικειμενική αξία στην περιοχή του Ψυχικού ήταν τα 8.000 ευρώ, αλλά στις αγοραπωλησίες η τιμή δεν ξεπέρασε τα επίπεδα των 5.500 ευρώ.
Στην περιοχή υπάρχουν 6.000 ακίνητα ενώ ο αριθμός των αγοραπωλησιών που έγιναν το 2016 ήταν αρκετά χαμηλός.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης