Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η βρετανική στερλίνα θα υποχωρήσει στα 1,14 δολάρια στο β' εξάμηνο του 2017

Deutsche Bank: Η βρετανική στερλίνα θα υποχωρήσει στα 1,14 δολάρια στο β' εξάμηνο του 2017
Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, δίχως την επίτευξη μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας, η διεθνής αγορά συναλλάγματος θα αποτιμά ένα ολοένα και επισφαλέστερο Brexit στην ισοτιμία της στερλίνας
Η βρετανική στερλίνα οδεύει προς ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, μέχρι τα 1,14 δολάρια ΗΠΑ - από το σημερινό της ήδη εξασθενημένο επίπεδο των 1,21550 δολαρίων - σύμφωνα με τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.
Όπως ανέφερε σε οικονομική της ανάλυση η τράπεζα, οι δείκτες «δίκαιης αποτίμησης» (fair value) του βρετανικού νομίσματος καταδεικνύουν μια αναγκαία, επικείμενη εξασθένησή του έναντι του δολαρίου.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η αποτίμηση της στερλίνας πρόκειται να επιβαρυνθεί από τη μικρή πρόοδο που αναμένεται να επιτευχθεί στο αρχικό στάδιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, καθώς οι σημαντικές αποφάσεις σε αυτές δεν θα ληφθούν πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας γερμανικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Φθινοπώρου.
Με αυτόν τον τρόπο, θα λιγοστέψει ο πραγματικός χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πλευρές για να επιτύχουν έναν αμοιβαίως αποδεκτό συμβιβασμό, σε βαθμό που αυτός να κρίνεται αδύνατον να πραγματοποιηθεί εντός των στενών χρονικών περιθωρίων που προβλέπονται (έως δύο χρόνια μετά την επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, που η Βρετανία προγραμματίζει για το τέλος Μαρτίου 2017).
Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, δίχως την επίτευξη μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας, η διεθνής αγορά συναλλάγματος θα αποτιμά ένα ολοένα και επισφαλέστερο Brexit στην ισοτιμία της στερλίνας.
Η Deutsche Bank προτείνει στους πελάτες της να λάβουν συναλλαγματική θέση ενάντια (short position) στη στερλίνα, από το δολάριο και το ελβετικό φράγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης