Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμα άνω των 50 εκατ. ευρώ εξετάζει το Βερολίνο για Facebook και Twitter, αν δεν αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις

Πρόστιμα άνω των 50 εκατ. ευρώ εξετάζει το Βερολίνο για Facebook και Twitter, αν δεν αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις
«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν παίρνουν στα σοβαρά τα παράπονα των χρηστών τους»
Άκρως «τσουχτερά» πρόστιμα ετοιμάζει για τα κοινωνικά δίκτυα που δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ψευδείς ειδήσεις η γερμανική κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενη έτσι πλήρως με τη σκληρή γραμμή που έχει επιλέξει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί του επίμαχου θέματος.
Σύμφωνα λοιπόν με το προσχέδιο νόμου που παρουσίασε το Βερολίνο, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους δε συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις για καταπολέμηση των fake news, θα ξεπερνούν ακόμα και τα 50 εκατ. ευρώ!
«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν παίρνουν στα σοβαρά τα παράπονα των χρηστών τους.
Δεν κάνουν όσα πρέπει για την εξάλειψη περιπτώσεων ρατσιστικής υποκίνησης και συκοφαντιών.
Πολύ λίγο παράνομο περιεχόμενο διαγράφεται και, μάλιστα, δεν είναι διαγράφεται αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Heiko Maas.

«Συμμαχία» 37 διεθνών μέσων ενημέρωσης για την καταπολέμηση των «fake news»

Τις δυνάμεις τους ένωσαν 37 διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πλειοψηφία των οποίων είναι γαλλικά, δημιουργώντας στις 28 Φεβρουαρίου 2017 την πλατφόρμα «CrossCheck» που θα «μάχεται» κατά των «ψεύτικων ειδήσεων» («fake news»).
Η πλατφόρμα (crosscheck.firstdraftnews.com), η οποία στηρίζεται και από τον κολοσσό Google, τη First Draft και το Facebook, θα διασταυρώνει τις πληροφορίες ώστε να αποκαλύπτονται οι ψευδείς ειδήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
Η πρωτοβουλία αυτή αφορά κυρίως την προεκλογική περίοδο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ίσως όμως να παραταθεί, εφόσον η συνεργασία αποδειχθεί επιτυχής.
Μερικά μόνο από τα μέσα ενημέρωσης που συμμετέχουν στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι οι Liberation, Le Monde, Les Echos, το Γαλλικό Πρακτορείο, το Channel Four, το BBC News και το Bloomberg.
Στην πλατφόρμα θα εργάζονται περίπου 250 δημοσιογράφοι όλων των μέσων ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης