Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «μπλόκο» στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Trump από την Πολιτεία της Ουάσινγκτον

Νέο «μπλόκο» στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Trump από την Πολιτεία της Ουάσινγκτον
Το αναθεωρημένο διάταγμα του κ. Trump, το οποίο αντικατέστησε αυτό που υπεγράφη στις 27 Ιανουαρίου 2017, εξαιρεί το Ιράκ 
Αίτημα για αναστολή του (αναθεωρημένου) αντιμεταναστευτικού διατάγματος που υπέγραψε ο Donald Trump υπέβαλε η Πολιτεία της Ουάσιγκτον στα ομοσπονδιακά δικαστήρια, πετυχαίνοντας έτσι ένα ακόμη πλήγμα στις αμφιλεγόμενες πολιτικές του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.
Το αναθεωρημένο διάταγμα του κ. Trump, το οποίο αντικατέστησε αυτό που υπεγράφη στις 27 Ιανουαρίου 2017, εξαιρεί το Ιράκ από τις μουσουλμανικές χώρες απαγόρευσης εισόδου (οι υπόλοιπες είναι Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη) και εμπεριέχει ορισμένες διορθώσεις, προκειμένου να μπει τέλος στο αλαλούμ που είχε προκληθεί στα αμερικανικά αεροδρόμια.
Η εφαρμογή του πρώτου διατάγματος ανεστάλη από τον δικαστή του Σιάτλ, καθώς η Πολιτεία της Ουάσινγκτον προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με την αιτιολογία ότι παραβίαζε το Σύνταγμα των Η.Π.Α. και προχωρούσε σε διακρίσεις εις βάρος των πολιτών.
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι το νέο διάταγμα είναι, κατ' ουσίαν, ίδιο με το προηγούμενο, άρα πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή του.
Μάλιστα, ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας ξεκαθάρισε νωρίτερα σήμερα ότι θα στηρίξει την προσφυγή της Πολιτείας της πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης