Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Τουρκία και Ολλανδία πρέπει να αποκλιμακώσουν την ένταση μεταξύ τους

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Τουρκία και Ολλανδία πρέπει να αποκλιμακώσουν την ένταση μεταξύ τους
Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας αναφέρθηκε στον αμοιβαίο σεβασμό που πρέπει να χαρακτηρίζει όλα τα κράτη-μέλη
Να αποκλιμακώσουν τη μεταξύ τους ένταση κάλεσε σήμερα την Τουρκία και την Ολλανδία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κρίση που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Stoltenberg, "ο έντονος διάλογος βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατιών μας, όπως άλλωσε και ο αμοιβαίος σεβασμός", ενώ στη συνέχεια κάλεσε όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις.
"Θα ενθάρρυνα όλους τους Συμμάχους να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό, να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν μια μετρημένη προσέγγιση προκειμένου να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας.
Υπενθυμίζουμε ότι αφορμή για το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών στάθηκε η μονομερής απόφαση τούρκων υπουργών – συγκεκριμένα της υπουργού οικογένειας και πρόνοιας και του ΥΠΕΞ της Τουρκίας να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις και να κάνουν ομιλίες στο Ρότερνταμ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ολλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης