Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με φόντο τον Trump, οι ευρωπαϊκές χώρες της G20 τάσσονται κατά του προστατευτισμού

Με φόντο τον Trump, οι ευρωπαϊκές χώρες της G20 τάσσονται κατά του προστατευτισμού
«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε την παγκόσμια οικονομία ανοικτή»
Την αντίστασή τους στις πολιτικές προστατευτισμού θα εκφράσουν οι ευρωπαϊκές χώρες της Ομάδας των 20 (G20), κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών τους στο Μπάντεν Μπάντεν, στις 17 - 18 Μαρτίου 2017.
Τα παραπάνω απορρέουν από έγγραφο που ετοιμάστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. και αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
Ο «στόχος» των Ευρωπαίων είναι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Donald Trump, ο οποίος ακολουθεί αμφιλεγόμενες πολιτικές στο εμπόριο και τη μετανάστευση, με αποκορύφωμα την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες έξι (ήταν επτά) μουσουλμανικών χωρών με αμερικανική παρουσία.
Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι, κατά τη συνάντηση στη γερμανική πόλη, αναμένεται να ζητήσουν και τη διατήρηση του συνόλου κανόνων (γνωστό ως «Dodd-Frank») που έχουν εφαρμοστεί για τις τράπεζες μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και για τους οποίους ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει ήδη υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, με σκοπό την αναθεώρησή τους.
«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε την παγκόσμια οικονομία ανοικτή, να αντισταθούμε στον προστατευτισμό και να διατηρήσουμε εντός τροχιάς την παγκόσμια οικονομική συνεργασία.
Επιπλέον, στηρίζουμε μια διεθνή οικονομική τάξη, βασισμένη σε κανόνες και στην αγορά, με υγιείς πολυμερείς θεσμούς», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης