Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η αντιπολίτευση της Πολωνίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ

Bloomberg: Η αντιπολίτευση της Πολωνίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ
Η αρνητική ψήφος της Πολωνίας στον Donald Tusk πυροδότησε τη διαμάχη στο εσωτερικό της χώρας

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Πολωνίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βγάλει τη χώρα εκτός ΕΕ, γράφει το Bloomberg.
Οι κατηγορίες εστιάζονται στο γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε να υπονομεύσει το μπλοκ των 28 κρατών - μελών μετά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.
"Σίγουρα θα πρέπει να χαμηλώσουμε δραστικά το επίπεδο εμπιστοσύνης μας στην ΕΕ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Witold Waszczykowski και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος, όπου η Πολωνία ήταν η μοναδική χώρα που δεν ψήφισε υπέρ της επανεκλογής του Donald Tusk στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έδειξε ότι η Βαρσοβία μπορεί να εξαπατηθεί ανά πάσα στιγμή από άλλα κράτη μέλη.
Ανέφερε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να μπλοκάρει άλλες πρωτοβουλίες ως αντίποινα.
Η Πολωνία απέρριψε τον Tusk, πρώην ηγέτη του κόμματος Civic Platform, το οποίο βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι είναι μέρος του κατεστημένου των Βρυξελλών που κατηγορεί αδίκως το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη για διάβρωση των δημοκρατικών προτύπων.
Η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ έχει ξεκινήσει πρωτοφανείς διαδικασίες για να αναγκάσει την κυβέρνηση της Βαρσοβίας να τηρεί το κοινοτικό δίκαιο, μετά την αποτυχία της Πολωνίας να δημοσιεύσει αποφάσεις από το Συνταγματικό Δικαστήριο με τις οποίες δεν συμφωνούσε.
"Το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη προσπαθεί να κάνει την ΕΕ να φαίνεται απεχθής στα μάτια των Πολωνών, γιατί θέλει να βγάλει την Πολωνία έξω από την Ένωση" ανέφερε ο Slawomir Neumann, κοινοβουλευτικός ηγέτης του κόμματος Civic Platform την Κυριακή 12/3.
Παράλληλα ζήτησε να γίνει μία συζήτηση για την Ευρώπη.
Ο ηγέτης του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη Jaroslaw Kaczynski είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ.
Πάνω από τα 3/4 των 38 εκατομμυρίων Πολωνών ψήφισαν υπέρ της ένταξης στην ΕΕ στο δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2003.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης