Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Trump δηλώνει άγνοια για τις επι πληρωμή δραστηριότητες Flyn με την Τουρκία

Λευκός Οίκος: Ο Trump δηλώνει άγνοια για τις επι πληρωμή δραστηριότητες Flyn με την Τουρκία
Ο Flynn εκπροσωπoύσε τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης λαμβάνοντας περισσότερα από 500.000 δολάρια το χρόνο
Συνεχίζουν να «εκπλήσσουν» τον αμερικανό πρόεδρο Trump οι αποκαλύψεις για τον πρώην σύμβουλο του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Mike Flynn.
Μετά τις σχέσεις του με το Κρεμλίνο ο πρώην σύμβουλος εργαζόταν και ως παρασκηνιακός πολιτικός μεσάζων της τουρκικής κυβέρνησης με τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.
Ο Flynn είχε διατελέσει λομπίστας εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης, λαμβάνοντας περισσότερα από 500.000 δολάρια κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ακόμη και κατά την διάρκεια που ήταν σύμβουλος του Trump, αναφέρουν οι New York Times.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Shon Spiecer, δήλωσε πως αυτή η εργασία του Flynn ήταν ένα προσωπικό και επαγγελματικό θέμα και ήταν στην ευχέρεια του ίδιου να αποφασίσει πότε να την καταθέσει.
Σε ερώτηση αν ο Trump γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος του εργαζόταν για άσκηση παρασκηνιακής πολιτικής πίεσης της Τουρκίας, ο Spicer τόνισε: «Δεν γνώριζε μέχρι να το καταθέσει. Δεν το έπραξε μέχρι πριν από δύο μέρες».
Μερικοί Αμερικανοί βουλευτές είχαν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την σχέση του Flynn με την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Erdogan. Πριν την ορκωμοσία του Trump, οι σχέσεις του Flynn με την Τουρκία απασχόλησαν συχνά τα µέσα ενημέρωσης, ενώ ο ίδιος είχε γράψει ένα άρθρο με το οποίο καλούσε τις ΗΠΑ να οικοδομήσουν καλύτερες σχέσεις με τον Erdogan.
Τον περασμένο μήνα ο Flyn παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ προτού ο Trump αναλάβει την προεδρία και ότι παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Mike Pence για τις συνομιλίες αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης