Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημιουργία κοινού επενδυτικού κεφαλαίου 1 δισ. δολ. από Ρωσία και Τουρκία για υγεία, τουρισμό

Δημιουργία κοινού επενδυτικού κεφαλαίου 1 δισ. δολ. από Ρωσία και Τουρκία για υγεία, τουρισμό
Τα RDIF και TWF ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για μια σειρά από κοινά επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο του νέου ρωσο-τουρκικού investment fund 1 δισ. δολ.
Tη δημιουργία ενός κοινού, διμερούς επενδυτικού κεφαλαίου συμφώνησαν σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η Ρωσία και η Τουρκία, υπογράφοντας μνημόνιο συναντίληψης (MoU) με βάση το οποίο κάθε χώρα θα εισφέρει στο investment fund από 500 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Η συμφωνία για το αξίας 1 δισ. δολαρίων ρωσο-τουρκικό επενδυτικό κεφάλαιο υπεγράφη στη Μόσχα από τους επικεφαλής του ρωσικού επενδυτικού κεφαλαίου RDIF και του τουρκικού νεο-ιδρυθέντος wealth fund TWF, παρουσία του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin και του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan.
«Μια από κοινού προσέγγιση της επενδυτικής διαδικασίας [Ρωσίας-Τουρκίας] θα προάγει την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και θα την καταστήσει περισσότερο αποτελεσματική. Τα RDIF και TWF ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για μια σειρά από κοινά επενδυτικά σχέδια», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev.
Αν και τα δύο επενδυτικά κεφάλαια δεν σχολίασαν σε ποιούς τομείς θα εστιάσει η κοινή επενδυτική τους προσπάθεια, η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε σήμερα, ότι το νέο κοινό επενδυτικό κεφάλαιο θα δραστηριοποιηθεί κυρίως στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας και του τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης