Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Πάνω από 25% οι πιθανότητες τεσσάρων αυξήσεων των επιτοκίων του δολαρίου το 2017

FT: Πάνω από 25% οι πιθανότητες τεσσάρων αυξήσεων των επιτοκίων του δολαρίου το 2017
Οι πιθανότητες τριών ή και περισσοτέρων αυξήσεων διαμορφώνονται στο 61%
Πάνω από 25% διαμορφώνονται πλέον οι πιθανότητες για τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, με την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου στις 15 Μαρτίου να εμφανίζεται ως ειλημμένη απόφαση, πλέον το ερώτημα είναι με ποιον ρυθμό θα κινηθεί η Fed στη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι πιθανότητες τεσσάρων αυξήσεων το 2017 διαμορφώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%.
Οι πιθανότητες τριών ή και περισσοτέρων αυξήσεων διαμορφώνονται στο 61%, έναντι 54% στην αρχή της εβδομάδας.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο του 2017, ξεπερνώντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταδεικνύοντας την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας η οποία συνεχίζεται για ακόμα έναν μήνα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/3) η κυβέρνηση της χώρας, προστέθηκαν συνολικά 235.000 νέες θέσεις εργασίας, με τον κατασκευαστικό κλάδο να δίνει τη μεγαλύτερη ώθηση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στις 221.000 θέσεις.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,7% έναντι 4,8% προηγουμένως, ενώ οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν κατά +0,2% στα 26,09 δολ. ανά ώρα.
Σε ετήσια βάση, η ωριαία αμοιβή αυξήθηκε κατά +2,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ σε μηνιαία βάση, η άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,6%.
Αναφορικά με τις ώρες εργασίες, αυτές παρέμειναν αμετάβλητες στις 34,4 ανά εβδομάδα, με την κυβέρνηση παράλληλα να αναθεωρεί επί τα βελτίω τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου.
Αναλυτικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας για τον πρώτο μήνα του έτους διαμορφώθηκαν στις 238.000 έναντι 227.000 θέσεων που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης