Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβάθμισε την Αίγυπτο σε ΒΒ- ο οίκος S&P

tags :
Υποβάθμισε την Αίγυπτο σε ΒΒ- ο οίκος S&P
Σε ΒΒ-, από Β+, υποβάθμισε την αιγυπτιακή οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's μετά και τα τελευταία γεγονότα που επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας, την ώρα μάλιστα που δεν έχει αναδειχθεί σταθερή κυβέρνηση.
Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της στρατιωτικής κυβέρνησης και των διαδηλωτών έχει αυξήσει τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν σημαντική κλάδοι της αιγυπτιακής οικονομίας, με αποτέλεσμα το outlook της χώρας να είναι αρνητικό, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.
Ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Κάιρο και άλλες πόλεις, ο στρατός μετά από διαβουλεύσεις με τα κόμματα, πρότεινε την άμεση διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την Δευτέρα 28/11, όπως αυτές έχουν προγραμματιστεί καθώς και την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών το καλοκαίρι του 2012.
Οι διαδηλωτές απαιτούν την άμεση αποχώρηση του στρατού και νιώθουν οργισμένοι μετά την πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα, οι  διαδηλωτές παραμένουν στη πλατεία διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο των, τουλάχιστον 35 ατόμων, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, που πραγματοποιούνται από το Σάββατο. Επίσης έχουν απορρίψει την πρόταση του στρατού να διεξαχθεί δημοψήφισμα, για το αν θα συνεχίσει να κυβερνά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης