Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Σήμα κινδύνου για Ιαπωνία από τον S&P - Δεν είναι μακριά η υποβάθμιση - Προειδοποίηση και από ΔΝΤ

tags :
Σήμα κινδύνου για Ιαπωνία από τον S&P - Δεν είναι μακριά η υποβάθμιση - Προειδοποίηση και από ΔΝΤ
(upd) "Καμπανάκι κινδύνου" έκρουσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s για την Ιαπωνία, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την διαρκώς αυξανόμενη τάση του δημόσιου χρέους σε μία μάλιστα εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα.
Η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται σημαντικά, μετά μάλιστα και τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Μαΐου. Το πιθανότερο είναι να είμαστε λίγο πριν την υποβάθμιση αναφέρει ο οίκος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ιαπωνία αξιολογείται από τον οίκο με «ΑΑ-» και αρνητικό outlook. Μάλιστα, σύμφωνα με τον S&P η χώρα επηρεάζεται άμεσα από τη δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης, γι' αυτό θα πρέπει και η ίδια να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Είναι αναγκαίο ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη μείωση του χρέους, που σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις θα ξεπεράσει φέτος τα 13 τρισ. δολ.
Για απροσδόκητη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ιαπωνικών ομολόγων προειδοποιεί το ΔΝΤ με νέα του έκθεση, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών των αγορών για δημοσιονομική σταθερότητα στην Ιαπωνία.
Η άνοδος των αποδόσεων των ιαπωνικών ομολόγων θα καταστήσουν μη βιώσιμο το χρέος της Ιαπωνίας, αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας τους τριγμούς θα επιφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης