Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Σύγκρουση με τις ΗΠΑ επιλέγει η UBS – Θα αρνηθεί τον διακανονισμό για τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια

FT: Σύγκρουση με τις ΗΠΑ επιλέγει η UBS – Θα αρνηθεί τον διακανονισμό για τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια
Τα εν λόγω  δάνεια ήταν μία από τις κυριότερες αιτίες της συγκλονιστικής χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, με πολλές τράπεζες να έχουν έκτοτε διωχθεί ποινικά
Η UBS θα απορρίψει το ενδεχόμενο διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων την περίοδο 2005 – 2007, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω «τοξικά» δάνεια ήταν μία από τις κυριότερες αιτίες της συγκλονιστικής χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, με πολλές τράπεζες να έχουν έκτοτε διωχθεί ποινικά.
Μεταξύ αυτών ήταν η Royal Bank of Scotland, η οποία αναμένει «καμπάνα» ακόμα και 20 δισ. δολάρια από τις Η.Π.Α., η Credit Suisse (διακανονισμός 6,3 δισ. δολάρια) αλλά και η Deutsche Bank, που πριν λίγους μήνες προχώρησε σε διακανονισμό 7,2 δισ. (έναντι 14 δισ. που αρχικά είχε προταθεί) με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ωστόσο, το «παράδειγμα» για την UBS φαίνεται πως ήταν η ομοεθνής της Barclays, η βρετανική τράπεζα που διάλεξε στα τέλη του 2016 τη δικαστική σύγκρουση με τις Η.Π.Α. για την υπόθεση, αντί για τον διακανονισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης