Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» στις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες - Η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009

«Βουτιά» στις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες - Η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009
Σε ετήσια βάση οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,8%, σε σχέση με το 2016
Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και οκτώ χρόνια, καθώς η ζήτηση για επενδυτικά αγαθά αποδυναμώθηκε.
Οι παραγγελίες, προσαρμοσμένες λόγω των εποχικών ιδιαιτεροτήτων και του πληθωρισμού, μειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2017 κατά 7,4% εν συγκρίσει με τον Δεκέμβριο του 2016, όταν και είχαν αυξηθεί κατά 5,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας στο Βερολίνο, την Τρίτη 7/3.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009.
Σε ετήσια βάση οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,8%, σε σχέση με το 2016.
Η έκθεση έρχεται να διακόψει ένα σερί από θετικά στοιχεία τα οποία οδηγούσαν τη δημιουργία μιας θετικής δυναμικής στην οικονομία και χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση, ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, δεν είναι πλήρως μονωμένο έναντι των κινδύνων.
Τον περασμένο μήνα, η Bundesbank προέβλεψε αύξηση της ανάπτυξης στην αρχή του 2017, υποστηριζόμενη από την εγχώρια ζήτηση και μια ισχυρότερη παγκόσμια οικονομική προοπτική.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo, βελτιώθηκε το Φεβρουάριο του 2017, εν μέσω έντονης δραστηριότητας στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών, ενώ η ανεργία συνέχισε να μειώνεται.
Το υπουργείο θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Ιανουαρίου, την Τετάρτη 8/3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης