Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 12,25% κατέγραψε η μετοχή της Snap, για να υποχωρήσει στα 23,77 δολ.

Απώλειες 12,25% κατέγραψε η μετοχή της Snap, για να υποχωρήσει στα 23,77 δολ.
Μια ομάδα που εκπροσωπεί μεγάλους θεσμικούς επενδυτές προσέγγισε τους παρόχους χρηματιστηριακών δεικτών S&P Dow Jones και MSCI, για να τους ζητήσει να μην περιλάβουν στους δείκτες την Snap, επειδή οι μετοχές της διατέθηκαν δίχως δικαίωμα ψήφου
Με απώλειες 12,25% έκλεισε σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 η μετοχή της Snap Inc. - εταιρείας στην οποία ανήκει το δημοφιλές κοινωνικό δικτύο Snapchat - στη Wall Street, για να κατέλθει στα 23,77 δολάρια, που αποτελεί το χαμηλότερο κλείσιμο από την ημέρα εισαγωγής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την περασμένη Πέμπτη 2/3.
Η τιμή αυτή παραμένει υψηλότερη από το επίπεδο των 17 δολαρίων στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας, στην οποία συγκέντρωσε νέα κεφάλαια 3,4 δισ. δολαρίων.
Στο χρηματιστηριακό «ντεμπούτο» της την περασμένη Πέμπτη, η μετοχή της Snap είχε κλείσει με μεγάλα κέρδη 44%, ενώ την Παρασκευή 3/3 έκλεισε με επιπλέον άνοδο 11%.
Σύμφωνα με στοιχεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, από τους μέχρι στιγμής έξι αναλυτές που ξεκίνησαν την οικονομική κάλυψη της Snap, ουδείς προτείνει την αγορά μετοχών της: Οι τέσσερις προτείνουν την πώληση της μετοχής (sell) και δύο έχουν ουδέτερες αξιολογήσεις (neutral).
Στο μεταξύ, ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι μια ομάδα που εκπροσωπεί μεγάλους θεσμικούς επενδυτές προσέγγισε τους παρόχους χρηματιστηριακών δεικτών S&P Dow Jones και MSCI, για να τους ζητήσει να μην περιλαμβάνουν στους δείκτες τους εταιρείες οι οποίες διαθέτουν στο επενδυτικό κοινό μετοχές δίχως δικαίωμα ψήφου, όπως στην περίπτωση της Snap.
Το παράδοξο με την ανεξήγητη αρχική «αγάπη» των επενδυτών για την Snap ήταν πως αποτελεί μια ζημιογόνο εταιρεία.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2016, ο κύκλος εργασιών της επταπλασιάθηκε, όμως μαζί αυξήθηκε και η καθαρή ζημία της, κατά 38%.
Παρά τη ζημιογόνο λειτουργία της και την απουσία δικαιωμάτων ψήφου από τις προσφερόμενες μετοχές της - κάτι πρωτοφανές για IPO στη Wall Street - η IPO υπερκαλύφθηκε κατά 10 φορές.
Τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που ανταλλάσσουν οι χρήστες του δημοφιλούς δικτύου Snapchat της Snap έχουν την ιδιαιτερότητα να αυτοκαταστρέφονται (εκ σχεδιασμού) λίγη ώρα μετά την ανάγνωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης