Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αθώος» δηλώνει ο Έλληνας τραπεζίτης της Barclays που κατηγορείται για τη χειραγώγηση του Libor

«Αθώος» δηλώνει ο Έλληνας τραπεζίτης της Barclays που κατηγορείται για τη χειραγώγηση του Libor
Ο δικηγόρος του κ. Κοντογούλα τόνισε ότι ο πελάτης του δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε απόρρητη κίνηση σε ό,τι αφορά στο διατραπεζικό επιτόκιο
«Αθώος» δήλωσε σήμερα 6 Μαρτίου 2017 ενώπιων της βρετανικής Δικαιοσύνης στο Λονδίνο ο Γιώργος Κοντογούλας, ένας από τους πρώην τραπεζίτες της Barclays που κατηγορείται για τη χειραγώγηση του επιτοκίου Libor.
Ο δικηγόρος του 45χρονου κ. Κοντογούλα τόνισε ότι ο πελάτης του δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε απόρρητη κίνηση σε ό,τι αφορά στο διατραπεζικό επιτόκιο.
Οι κκ Κοντογούλας και Ryan Reich κατηγορούνται ότι την περίοδο 2005 – 2007, συμφώνησαν ανέντιμα να προχωρήσουν σε προτάσεις για τα επιτόκια εκ μέρους της Barclays για να δημιουργήσουν πλεονέκτημα στις θέσεις διαπραγμάτευσης των υπαλλήλων της αγγλικής τράπεζας.
Επισημαίνεται ότι για να ρυθμιστεί το Libor, οι τράπεζες υποβάλλουν τις τιμές στις οποίες θα ήταν διατεθειμένες να δανείσουν χρήματα σε μιαν άλλη, χωρίς εγγυήσεις, σε διάφορα νομίσματα και σε ποικίλα χρονικά διαστήματα.
Το επιτόκιο δημοσιεύεται σε καθημερινή βάση και χρησιμοποιείται για την αποτίμηση τίτλων αξίας άνω των 300 τρισ. δολαρίων.
Στο παρελθόν βρισκόταν υπό την εποπτεία της Ένωσης Βρετανών Τραπεζιτών, ωστόσο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου (στο οποίο εμπλέκονται μεταξύ άλλων και οι Royal Bank of Scotland, UBS, Deutsche Bank, Société Générale) πέρασε στα χέρια μίας νέας Αρχής (IBA).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης