Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση η έκδοση ψηφιακών νομισμάτων από κεντρικές τράπεζες

Powell (Fed): Δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση η έκδοση ψηφιακών νομισμάτων από κεντρικές τράπεζες
«Ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από κεντρική τράπεζα θα αποτελούσε έναν παγκόσμιο στόχο κυβερνο-επιθέσεων, κυβερνο-παραχάραξης και κυβερνο-κλοπής»
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων από κεντρικές τράπεζες εξέφρασε σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 το μέλος του ισχυρού επταμελούς Συμβουλίου Διοικητών της Federal Reserve, Jerome Powell, σύμφωνα με τον οποίο τα ψηφιακά νομίσματα είναι ευάλωτα σε κυβερνο-επιθέσεις και έκθετα σε εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ δεν έχουν ακόμα λύσει το σύνολο των ζητημάτων προστασίας της ιδιωτικότητας που τα χαρακτηρίζουν.
«Ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από κεντρική τράπεζα θα αποτελούσε έναν παγκόσμιο στόχο κυβερνο-επιθέσεων, κυβερνο-παραχάραξης και κυβερνο-κλοπής», όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε ομιλία του σε συνέδριο της φημισμένης νομικής σχολής του πανεπιστημίου Yale για τεχνολογίες πληρωμών.
Ο Powell προσέθεσε, ότι ένα ψηφιακό νόμισμα όπως το bitcoin θα αποτελούσε έναν «κύριο στόχο» για διεθνείς εγκληματικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένου του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κεντρικές τράπεζες θα χρειάζονταν να παρακολουθούν με ακρίβεια την έκδοση ψηφιακού χρήματος, όμως αυτό θα ήγειρε σημαντικές ανησυχίες παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών τους, το οποίο με τη σειρά του θα μείωνε την ελκυστικότητά τους.
«Για μια ακόμα φορά, ίσως υπάρχουν σημαντικοί συμβιβασμοί που θα πρέπει να επιτευχθούν μεταξύ πληρωμών και ιδιωτικότητας», κατέληξε ο εκ των διοικητών της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης