Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όλα τα θέματα στο τραπέζι στη νέα συνάντηση Παναγιωτάκη (ΔΕΗ) με τους Θεσμούς

Όλα τα θέματα στο τραπέζι στη νέα συνάντηση Παναγιωτάκη (ΔΕΗ) με τους Θεσμούς
Αντικείμενο η διερεύνηση της χρυσής τομής για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, καθώς σήμερα 3/3/2017 λαμβάνει χώρα η δεύτερη συνάντηση του με τους Θεσμούς, μετά την χθεσινή.
Οπως φαίνεται, ο κ. Παναγιωτάκης παίρνει πάνω του την διαπραγμάτευση με στόχο προφανώς να βρει με τους πιστωτές την χρυσή τομή σε δυο κατευθύνσεις:

-Κατά πρώτον να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς, που όλα έχουν δείξει ότι αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει μόνο με τις δημοπρασίες (ΝΟΜΕ).

-Κατά δεύτερον να συμφωνηθεί μια βιώσιμη και αποδεκτή λύση για την επιβίωση της ΔΕΗ.

Εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά έδωσε στον πρόεδρο της ΔΕΗ τα ηνία διότι γνωρίζει τα ζητήματα σε βάθος και προφανώς θα είναι εκείνος που θα προτείνει τις όποιες ριζοσπαστικές λύσεις με αντίστοιχες διασφαλίσεις.
Οι θεσμοί εκ των πραγμάτων είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης θα εξειδικεύσει την πρόταση που διατύπωσε χθες 2/3/2017 και στην συνέχεια θα αναφερθεί στις μονάδες της ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι χθες έκανε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, καθώς στην πρόταση που διατύπωσε, πρότεινε να μεταβιβαστούν στους ιδιώτες πελάτες όλων των κατηγοριών και όχι μόνο της λιανικής.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης