Οικονομία

Sapin: Δεν πρέπει να ζητάμε από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα και λιτότητα

Sapin: Δεν πρέπει να ζητάμε από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα και λιτότητα
«Πρέπει, ωστόσο, να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να ωφεληθεί η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα και να τονωθεί η αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο Sapin
«Δεν πρέπει να ζητάμε από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα και λιτότητα».
Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Ο Sapin διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό πως η Γαλλία βρίσκεται σταθερό στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ επικρότησε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνει ισχυρή βούληση και ικανότητα από ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός υποστήριξε ότι, «η πολιτική που ακολουθείται, έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, οι στόχοι έχουν υπερκαλυφθεί σε δημοσιονομικό επίπεδο και όλα δείχνουν ότι σύντομα η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να ζητάμε από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα και λιτότητα».
«Πρέπει, ωστόσο, να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να ωφεληθεί η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα και να τονωθεί η αγορά εργασίας, και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε ο Sapin.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε ότι η Γαλλία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος της Ελλάδας όλο αυτό το διάστημα και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Sapin για την υποστήριξή του.
«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθώς και για την αντιστροφή του κλίματος στον τομέα της απασχόλησης.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βελτιωθούν οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γαλλία και να ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές.
«Εργαζόμαστε με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και επιστρατεύουμε όλα τα απαραίτητα αναπτυξιακά εργαλεία που θα βγάλουν τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης», επισήμανε ο κ. Παπαδημητρίου.
Κλείνοντας, ο Sapin τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να επιστρέψει σύντομα στις αγορές και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του συμβάλλει στο να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και αγκυλώσεις.
Μετέφερε, δε, στον υπουργό Οικονομίας τη θετική στάση και την πίστη της γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα και την πρόθεση των γαλλικών εταιρειών να αναπτυχθούν, να επενδύσουν περαιτέρω και να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης