Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strauch (ESM): Ο προστατευτισμός και ο λαϊκισμός δεν είναι λύσεις – Δυνατότερη η μετά-κρίσης ΕΕ

Strauch (ESM): Ο προστατευτισμός και ο λαϊκισμός δεν είναι λύσεις – Δυνατότερη η μετά-κρίσης ΕΕ
«Οι λαϊκιστές καλούν για αποχώρηση από την Ευρωζώνη, ωστόσο η ιστορία έχει διδάξει ότι αυτό θα επιφέρει αποσταθεροποίηση»
Η μετά-κρίσης Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυνατότερη, με καλύτερη οικονομική πολιτική, διαμήνυσε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Rolf Strauch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM).
Ως παράδειγμα έδωσε και τη δημιουργία του ΕSM, ο οποίος δεν υπήρχε πριν από την κρίση χρέους στο νομισματικό μπλοκ, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των λαϊκιστών που επιθυμούν την αποχώρηση των χωρών τους από την Ευρωζώνη.
«Οι λαϊκιστές καλούν για αποχώρηση από την Ευρωζώνη, ωστόσο η ιστορία έχει διδάξει ότι αυτό θα επιφέρει αποσταθεροποίηση.
Η ενιαία αγορά θα είναι ακόμα πιο σημαντική σε ένα περιβάλλον προστατευτισμού. (...)
Δεν είναι λύσεις ο προστατευτισμός και το κλείσιμο των συνόρων», δήλωσε μεταξύ άλλων, με αφορμή τις εξαγγελίες της Marine Le Pen αλλά και τις πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump.
Μάλιστα, δεν απέφυγε να συγκρίνει τις οικονομικές πολιτικές ανάμεσα σε Ε.Ε. και Η.Π.Α., σχολιάζοντας ότι στην Αμερική οι φτωχοί έχουν επωφεληθεί περισσότερο από τα οφέλη της ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα.
Ωστόσο, παραδέχθηκε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για να επέλθει η πλήρης εξυγίανση, όπως η μείωση της ανεργίας, των ανισοτήτων κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης