Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Attica bank δεν χρηματοδοτεί εταιρίες που συνδέονται με μέσα ενημέρωσης

tags :
Η Attica bank δεν χρηματοδοτεί  εταιρίες που συνδέονται με μέσα ενημέρωσης
Για το bankingnews οι εξελίξεις δεν είναι τίποτε άλλο από δικαίωση έστω και καθυστερημένη.
Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος στις πρακτικές της παρελθούσας διοίκησης της Attica bank, η νέα διοίκηση υπό τον Θ. Πανταλάκη με ανακοίνωση της στις 28/2/2017 τόνισε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη καθώς είναι απόρροια του πορίσματος σοκ της ΤτΕ που κατέδειξαν απίστευτες παρατυπίες και παραβιάσεις των τραπεζικών κανόνων.
Η νέα διοίκηση της Attica bank που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2016 θεωρεί ότι η κατάληξη του πορίσματος της ΤτΕ στην δικαιοσύνη ήταν εύλογη διαδικασία.
Η παρελθούσα διοίκηση της Attica bank (Γαμβρίλης - Αντωνόπουλος) προφανώς και πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα άνομα και παράτυπα που της καταλογίζει η ΤτΕ….
Είναι προφανές ότι η δικαιοσύνη θα καλέσει την παρελθούσα διοίκηση της Attica bank να δώσει εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τράπεζα αυτή.
Η νέα διοίκηση έχει θέσει νέους κανόνες και έχει πλήρως συμμορφωθεί στο νέο πλαίσιο λειτουργίας που έχει ζητήσει η ΤτΕ.
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία ωστόσο είναι ότι η νέα Attica bank που προσπαθεί να κόψει κάθε δεσμό με το αμαρτωλό παρελθόν έχει  δεσμευτεί ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ.
Προφανώς και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Καλογρίτσα και όχι μόνο προς αυτό τον εκδότη.
Ο Καλογρίτσας ήταν προνομιακός συνεργάτης της Attica bank καθώς σύναπτε πλήθος δανείων.
Ο Καλογρίτσας όμως εσχάτως είναι εκδότης ή ήταν εκδότης καθώς φέρεται να αποχωρεί από τον ρόλο του αυτό – κυρίως γιατί συνειδητοποιεί ότι δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί για τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες…λόγω της ιδιότητας του εκδότη.
Ίσως έτσι να εξηγούνται οι αναφορές ότι αποχωρεί από εβδομαδιαία εφημερίδα.
Τα τραγικά λάθη που σημειώθηκαν στην Attica bank στο παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπίζει τα μέσα ενημέρωσης ως κάτι το μιαρό και δυστυχώς εν μέρει αυτό είναι αλήθεια.
Καμία εκδοτική προσπάθεια δεν μπορεί να τύχει τραπεζικής υποστήριξης ενώ στο παρελθόν οι εκδοτικοί όμιλοι έλαβαν 800-900 εκατ ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η περίπτωση της Attica bank είναι απόλυτα διδακτική.
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα όλοι ασχολούνται με την Attica bank.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 το bankingnews ήταν το μόνο που ασχολήθηκε με τα εγκληματικά λάθη της Attica bank και η απάντηση της τότε διοίκησης ήταν αγωγές και μηνύσεις, αμέτρητες.
Για το bankingnews οι εξελίξεις δεν είναι τίποτε άλλο από δικαίωση έστω και καθυστερημένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης