Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του ο υπουργός Οικονομικών

Ιταλία: Διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του ο υπουργός Οικονομικών
O Ιταλός υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan διέψευσε δημοσίευμα που έκανε λόγο για παραίτησή του αν δεν γίνουν αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις
O Ιταλός υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan διέψευσε ρεπορτάζ της εφημερίδας La Stampa, η οποία έγραψε την Κυριακή 26/2 ότι απείλησε να παραιτηθεί αν δεν γίνουν αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, μεταδίδει το Reuters.
Σε σχόλιό του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι οι αμφιβολίες που αφήνει το άρθρο για το αν ο Padoan θα συνεχίσει στο πόστο του είναι εντελώς αβάσιμες.
"Ο υπουργός χαρακτηρίζει τις φήμες για την παραίτησή του παράλογες και αντιθέτως επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά του να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις τους επόμενους μήνες, αλλά και τις κινήσεις για να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό και να στηρίξει την ανάπτυξη, όπως είχε δεσμευτεί η ιταλική κυβέρνηση από το 2014".
Από την παραίτηση του Matteo Renzi από την πρωθυπουργία μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές, το κόμμα του ταλανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν πάει πίσω.
Υπάρχει επίσης ένα ολοένα αυξανόμενο αίσθημα κατά των Βρυξελλών στο πολιτικό σκηνικό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ιταλία τον Ιανουάριο του 2017 να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού της κατά 3,4 δισ. ευρώ περισσότερο, από ό,τι ήταν ο στόχος της Ρώμης για το 2017.
Η Ιταλία υποστηρίζει ότι θα αυξήσει τα έσοδα και θα μειώσει τις δαπάνες για να καθησυχάσει τις Βρυξέλλες, ενώ η δημοσιονομική διόρθωση θα περιλαμβάνει ένα πολυετές πλάνο προϋπολογισμού, γνωστό ως Οικονομικό και Χρηματοδοτικό Αρχείο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης