Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση - «χαστούκι» από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για το διάταγμα Trump περί μουσουλμάνων

Έκθεση - «χαστούκι» από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για το διάταγμα Trump περί μουσουλμάνων
Το υπουργείο διαμηνύει ότι οι πρόσφυγες που προέρχονται από τις επτά μουσουλμανικές χώρες του διατάγματος δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των Η.Π.Α.
Ευθεία αμφισβήτηση για το ακραίο αντι-μεταναστευτικό διάταγμα του Donald Trump για τους μουσουλμάνους αποτελεί η έκθεση του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία κοινής γραμμής στην Ουάσιγκτον με τις πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή του Associated Press, το υπουργείο διαμηνύει ότι οι πρόσφυγες που προέρχονται από τις επτά μουσουλμανικές χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα του διατάγματος, δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των Η.Π.Α.
«Η χώρα προέλευσης είναι απίθανο να συνιστά αξιόπιστη ένδειξη πιθανής τρομοκρατικής δραστηριότητας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Wall Street Journal σημειώνει πως ο Λευκός Οίκος γνωρίζει την έκθεση, ωστόσο δεν την αποδέχεται, καθώς «δεν βασίστηκε σε τεκμηριωμένη έρευνα».
Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιανουαρίου 2017 ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για 90ήμερη απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη) με αμερικανική παρουσία, ξεσηκώνοντας ένα κύμα αντιδράσεων παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης