Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στις ΗΠΑ διπλωμάτες της Γαλλίας και της Γερμανίας - Συνομιλίες για εμπόριο και εξωτερική πολιτική

Bloomberg: Στις ΗΠΑ διπλωμάτες της Γαλλίας και της Γερμανίας - Συνομιλίες για εμπόριο και εξωτερική πολιτική
Τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης Trump προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι Ευρωπαίοι
Πέντε εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του Donald Trump, η Γερμανία και η Γαλλία στέλνουν κορυφαίους διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον σε μία προσπάθεια να μάθουν περισσότερα για τις προθέσεις των ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική, γράφει το Bloomberg.
Η κοινή γερμανο-γαλλική αντιπροσωπία θα καθοδηγείται από πολιτικούς διευθυντές από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών και οι συνομιλίες θα διαρκέσουν δύο μέρες, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου 2017.
Το πλάνο περιλαμβάνει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Rex Tillerson.
"Oι γαλλικές αρχές θέλουν να υπάρξει ένας διάλογος με την κυβέρνηση των ΗΠΑ" ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Romain Nadal την Παρασκευή 24/2 στο Παρίσι.
"Αυτός ο διάλογος θα γίνει με απευθείας επαφές ανάμεσα στις κυβερνήσεις εφ' όλης της ύλης" διευκρίνισε ο ίδιος.
Κι ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence αξιοποίησε το συνέδριο του Μονάχου την περασμένη εβδομάδα για να διαβεβαιώσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αφοσίωση των Αμερικάνων στο ΝΑΤΟ και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, άλλες πτυχές, όπως η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Trump για το εμπόριο, μένουν να διευκρινιστούν.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Nicolas de Riviere από τη Γαλλία και Andreas Michaelis από τη Γερμανία θα βρίσκονται στην Ουάσινγκτον μία μέρα μετά την ομιλία του Trump στο Κογκρέσο για τους στόχους του προϋπολογισμού.
Μία γαλλική αντιπροσωπία είναι ήδη στην Ουάσινγκτον, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις συναντήσεις της επόμενης εβδομάδας.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών δεν απάντησαν άμεσα σε ερώτηση για την επίσκεψη.
Η αμφισβήτηση από τον Trump των πολυμερών εμπορικών συμφωνιών και του ΝΑΤΟ, αλλά και η υποστήριξή του στο Brexit, έχει αυξήσει τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Κι ενώ ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος δέχτηκε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May στον Λευκό Οίκο, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Francois Hollande και την Angela Merkel.
"Έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν έχουμε απόλυτη βεβαιότητα για τη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εμπορίου και ασφάλειας" ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Martin Schaefer.
"Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια σήμερα και θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και πεποιθήσεις με σημαντικά μέλη της αμερικάνικης κυβέρνησης" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean Marc Ayrault συναντήθηκε με τον Rex Tillerson στο Μόναχο την περασμένη εβδομάδα.
Αυτή την εβδομάδα ο Rex Tillerson και ο γραμματέας εθνικής ασφάλειας John Kelly εστιάζουν στο Μεξικό και έχουν συνομιλίες για το εμπόριο και τη μετανάστευση στην πόλη του Μεξικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης