Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ένταλμα σύλληψης για Βορειοκορεάτη διπλωμάτη – Θα ανακριθεί για τη δολοφονία του Kim Jong Nam

Reuters: Ένταλμα σύλληψης για Βορειοκορεάτη διπλωμάτη – Θα ανακριθεί για τη δολοφονία του Kim Jong Nam
Αναζητούνται άλλα οκτώ άτομα, ενώ ένας άνδρας και δύο γυναίκες είναι ήδη υπό κράτηση
Η Μαλαισία ανακοίνωσε το Σάββατο 25/2 ότι θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης για έναν Βορειοκορεάτη διπλωμάτη που αναζητείται για να ανακριθεί για τον φόνο του Kim Jong Nam, εφόσον δεν συνεργαστεί οικειοθελώς με την αστυνομία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον διπλωμάτη για να παρουσιαστεί ενώπιον των αρχών, πριν η αστυνομία αναλάβει δράση, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πολιτεία Selangor, Abdul Samah Mat.
Την Τετάρτη 22/2 η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι ο 44χρονος Hyon Kwang Song, δεύτερος στην ιεραρχία στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ αναζητείται για ανάκριση για τον θάνατο του ετεροθαλή αδερφού του Κim Jong Un.
Ο Samah υποστήριξε ότι αν το συγκεκριμένο άτομο δεν συνεργαστεί με την αστυνομία, θα εκδοθεί σημείωμα σύμφωνα με τους νόμους της Μαλαισίας, υποχρεώνοντάς τον να εμφανιστεί ενώπιον της ομάδας έρευνας.
Αν δεν εμφανιστεί παρά το σημείωμα, τότε το επόμενο βήμα είναι να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το δικαστήριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας.
Οκτώ Βορειοκορεάτες αναζητούνται για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του διπλωμάτη.
Ένας κρατείται από τη μαλαισιανή αστυνομία, άλλοι τέσσερις πιστεύεται ότι διέφυγαν στη Β. Κορέα και δύο ακόμα είναι στη Μαλαισία.
O Kim Jong Nam δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από όπλο μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με ανακοίνωση της μαλαισιανής αστυνομίας την Παρασκευή 24/2.
Δύο γυναίκες, μία Ινδονήσια και μία Βιετναμέζα, κρατούνται επίσης.
Η αστυνομία ανέφερε ότι η μία από τις δύο έκανε εμετό την Παρασκευή 24/2, καθώς είχε εισπνεύσει λίγο από το τοξικό VX, που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.
Ο Samah επιβεβαίωσε ότι οι αρχές έκαναν έφοδο και σε ένα διαμέρισμα σε προάστιο της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ την Τετάρτη 22/2.
Σύμφωνα με πληροφορίες έψαχναν για ίχνη χημικών στο διαμέρισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης