Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από τη Τουρκία, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία

Κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από τη Τουρκία, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία
Η εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο από τον Οκτώβριο του 2016, εκτιμάται οτι είχε διακινήσει πάνω από 200 παράνομους μετανάστες
Στη διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, δραστηριοποιούταν κύκλωμα που εξάρθρωσε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας εννέα άτομα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων πέντε Έλληνες και τέσσερις Πακιστανούς.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης, αποτελούν τον αρχηγικό πυρήνα του κυκλώματος, ενώ απετράπη και η περαιτέρω διακίνηση στη χώρα 19 αλλοδαπών (16 υπηκόων Πακιστάν, δύο υπηκόων Μιανμάρ και ενός υπηκόου Ινδίας) οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και εντοπίστηκαν εντός οχήματος της οργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο από τον Οκτώβριο του 2016, εκτιμάται ότι είχε διακινήσει πάνω από 200 παράνομους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, δύο επιβατηγά, ένα πιστόλι, μία κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα κλπ.
Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επιπλέον 11 αλλοδαποί.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν κυρίως στον νόμο περί αλλοδαπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης