Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι UBS, BlackRock και Barclays προσέγγισαν το επιτελείο της Le Pen για το Frexit

Bloomberg: Οι UBS, BlackRock και Barclays προσέγγισαν το επιτελείο της Le Pen για το Frexit
Τα στελέχη των αμερικανικών τραπεζών ζήτησαν λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό σχέδιο του Εθνικού Μετώπου
Με στελέχη των BlackRock, Barclays και UBS συναντήθηκε το επιτελείο της Marine Le Pen προκειμένου να τους εξηγήσει το οικονομικό τους πρόγραμμα και τα σχέδια για τους να αποσύρουν τη Γαλλία από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επικεφαλής οικονομικοί σύμβουλοι της Le Pen δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους ότι αν και τέτοιου τύπου συναντήσεις θεωρούνται συνηθισμένες για τα κλασικά κόμματα της Γαλλίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αυτή είναι η πρώτη φορά που προσεγγίστηκε το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen.
Τους τελευταίους επτά μήνες, έχουν συναντηθεί με αναλυτές από βρετανικά και αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ενδιαφέρον των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υποδηλώνει πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψη οι οικονομικοί αναλυτές την πιθανότητα η Le Pen να αναλάβει τα ηνία της Γαλλίας, της χώρας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
«Αυτοί οι αναλυτές διαβλέπουν ότι η Le Pen μπορεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και πράττουν τα δέοντα» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Le Pen Bernard Monot και πρόσθεσε ότι «(οι αναλυτές) αναζητούν λεπτομέρειες για τα σχέδια μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης