Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προσφυγή ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Προσφυγή ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έως τα τέλη Μαρτίου ζητούν οι έμποροι
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να καταθέσουν σήμερα ή το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας) και η ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις ακυρώσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, λόγω αντισυνταγματικότητας για τη βάση υπολογισμού της επιβολής των εισφορών των αυτοτελώς απασχολουμένων και των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και για την υπαγωγή του ΟΑΕΕ στον ΕΦΚΑ.
Επιπλέον, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά από το υπουργείο Εργασίας να δοθεί παράταση έως τις 15/3 για την πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και για την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων για τις επιχειρήσεις κατά ένα μήνα, δηλαδή έως 31/3/2017.
Στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι «εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα υποβολής ΑΠΔ, της πολυήμερης διακοπής του συστήματος, της μη έκδοσης όλων των απαιτούμενων εγκυκλίων καθώς και των ελάχιστων εργάσιμων ημερών που απομένουν για τη διεκπεραίωση αυτής της υποχρέωσης, αιτούμαστε από την προϊστάμενη πολιτική αρχή της λήψης απόφασης για παράταση του χρόνου υποβολής ΑΠΔ για τις επιχειρήσεις κατά ένα μήνα, δηλ. μέχρι 31/3/2017».
Αλλά και η  ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο, ζητεί παράταση της προθεσμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών των ασφαλισμένων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ μέχρι τα τέλη Μαρτίου για τις εισφορές του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης