Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Έτοιμη για ελάφρυνση χρέους η Merkel, αν η Αθήνα νομοθετήσει τα μέτρα

Handelsblatt: Έτοιμη για ελάφρυνση χρέους η Merkel, αν η Αθήνα νομοθετήσει τα μέτρα
«Η Αθήνα πρέπει επιπρόσθετα να ψηφίσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ το 2019 και 2020»
Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι έτοιμη να δεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν η ελληνική κυβέρνηση νομοθετήσει τα πρόσθετα μέτρα που της έχουν ζητηθεί, αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η Handelsblatt, επικαλούμενη πληροφορίες από τη συνάντηση (στις 22/2) της κας Merkel με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
«Ουσιαστικά, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν ήδη συμφωνήσει τον περασμένο Μάιο ότι μετά το τέλος του προγράμματος βοήθειας το καλοκαίρι του 2018 θα προβούν σε νέα ελάφρυνση (σ.σ. των όρων) των δανείων βοήθειας εφόσον είναι απαραίτητο.
Αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει», αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι η Καγκελάριος φαίνεται πρόθυμη να εκπληρώσει μια επιθυμία του Δ.Ν.Τ.:
«Τα πιθανά μέτρα για το χρέος πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθούν κιόλας σύντομα, ακόμη κι αν εφαρμοστούν μόλις το καλοκαίρι του 2018 και ως εκ τούτου μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές».
Επίσης, η Handelsblatt κάνει λόγο για κοινό έδαφος ανάμεσα στις κες Merkel και Lagarde σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, καθώς η Αθήνα «σε καμία περίπτωση δεν έχει εκπληρώσει όλους τους υπεσχημένους όρους»:
«Η Αθήνα πρέπει επιπρόσθετα να ψηφίσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ το 2019 και 2020».
Όπως επισημαίνει, το εύρος των μεταρρυθμίσεων παραμένει ακόμη επίμαχο μεταξύ των δανειστών και της Ελλάδας, με τους δανειστές να επιστρέφουν τη Δευτέρα 27/2 στη χώρα για τις λεπτομέρειες.

(Aρχική δημοσίευση, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2017, 23:58)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης