Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλημα… υπερβολικών φορολογικών εσόδων για τη Σουηδία το 2016 - Που οφείλεται το «φαινόμενο»

Πρόβλημα… υπερβολικών φορολογικών εσόδων για τη Σουηδία το 2016 - Που οφείλεται το «φαινόμενο»
Τα χαμηλά ή αρνητικά επιτόκια δεν δίνουν κίνητρα για αποταμίευση, οπότε η προπληρωμή των φόρων φαντάζει ως μία καλύτερη «επένδυση» 
Με ένα ασυνήθιστο πρόβλημα βρίσκεται αντιμέτωπη η σουηδική κυβέρνηση το 2017, καθώς το περασμένο έτος σημαδεύτηκε από υπέρογκα φορολογικά έσοδα.
Ως αποτέλεσμα, πρέπει να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των φόρων που πρέπει να καταβληθούν για το τρέχον έτος, αφαιρώντας το πλεονάζον ποσό.
Το «φαινόμενο» οφείλεται στο ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα διάλεξαν επίτηδες να πληρώσουν, εκτός από τους οφειλόμενους, και προκαταβολικούς φόρους, λόγω του καθεστώτος πολύ χαμηλών ή αρνητικών επιτοκίων που επικρατούν στο τραπεζικό σύστημα της εύπορης σκανδιναβικής χώρας.
Εξηγώντας, τα χαμηλά ή αρνητικά επιτόκια δεν δίνουν κίνητρα για αποταμίευση, οπότε η προπληρωμή των φόρων φαντάζει ως μία καλύτερη «επένδυση» για τους Σουηδούς.
Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να παρουσιάσει ένα δημοσονομικό πλεόνασμα 85 δισ. κορωνών (9 δισ. ευρώ) για το σύνολο του 2016, με το ήμισυ εξ’ αυτών να προέρχεται από τους επιπλέον φόρους από πολίτες και επιχειρήσεις!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης