Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Η μυστικότητα της συνάντησης στο Βερολίνο και η «κόκκινη γραμμή» της Merkel

tags :
El Pais: Η μυστικότητα της συνάντησης στο Βερολίνο και η «κόκκινη γραμμή» της Merkel
Ο εκπρόσωπος της Merkel επικαλέστηκε την εμπιστευτικότητα των συναντήσεων και δεν υπήρξε επί της ουσίας ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde
Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης και η γερμανική κυβέρνηση παραμένει βυθισμένη στο ελληνικό ζήτημα επισημαίνει η ισπανική εφημερίδα El Pais με αφορμή τη συνάντηση Merkel - Lagarde στο Βερολίνο.
Εστιάζει στο γεγονός, πως δεν υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις πριν ή μετά τις συναντήσεις.
Ο εκπρόσωπος της Merkel επικαλέστηκε την εμπιστευτικότητα των συναντήσεων και δεν υπήρξε επί της ουσίας ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, αναφέρει η El Pais.
Κάποιες πηγές αναφέρουν, πως το Βερολίνο μπορεί να είναι πρόθυμο να χαλαρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους, που επιβάλλονται σε Αθήνα, αλλά παραμένει σταθερό στη θέση ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα πρέπει να γίνει πριν από το 2018 και σίγουρα όχι πριν από τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέβριο του 2017.
Η συνάντηση Merkel-Lagarde ήταν μία από τις τελευταίες προσπάθειες της Γερμανίδας καγκελαρίου να ενσωματώσει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ.ευρώ.
H Merkel επιμένει στη σημασία συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα για την τεχνοκρατική του εμπειρία και την προσφορά του σε ανάλογες περιπτώσεις.
Όμως το ΔΝΤ είναι ένας οργανισμός, που έχει καταστήσει σαφές ότι συμμετέχει σε προγράμματα, εάν η βιωσιμότητα του χρέους είναι εγγυημένη κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως αναφέρει η El Pais.
Σε μία τέτοια περίπτωση όμως (σ.σ. κούρεμα χρέους) η Γερμανία θα είναι ο μεγάλος χαμένος και το ΔΝΤ θα βγει αλώβητο.
Αυτή είναι μια «κόκκινη γραμμή», την οποία η Merkel και ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaueble είναι απρόθυμοι να περάσουν, τουλάχιστον όχι πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με την El Pais.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης