Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling - De Guindos: Success story η Iσπανία - Ρεκόρ πρόωρων αποπληρωμών στον ΕSM

Regling - De Guindos: Success story η Iσπανία - Ρεκόρ πρόωρων αποπληρωμών στον ΕSM
H Ισπανία έχει καταγράψει ρεκόρ στις πρόωρες αποπληρωμές των δανείων που έλαβε από τον ΕSM, προκειμένου να μειώσει το χρέος της το οποίο διαμορφώνεται στα 34,7 δισ. ευρώ
Η οικονομική ανάκαμψη στην Ισπανία αποτελεί ένα από τα success stories της Ευρωζώνης, αναφέρουν ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling και ο υπουργό Οικονομικών της Ισπανία, Luis De Guindos, σε κοινή τους δήλωση μετά τη σημερινή τους συνάντηση.
Όπως τονίζουν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν την βοήθεια προς της τράπεζες, η Ισπανία είδες την ανάπτυξη της οικονομίας να εκτοξεύεται πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, την πτώση της ανεργίας, καθώς και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, τονίζουν.
Επίσης κάνουν λόγο για προκλήσεις οι οποίες παραμένουν, με την ισπανική κυβέρνηση να είναι δεσμευμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή και την εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων.
H Ισπανία έχει καταγράψει ρεκόρ στις πρόωρες αποπληρωμές των δανείων που έλαβε από τον ΕSM, προκειμένου να μειώσει το χρέος της το οποίο διαμορφώνεται στα 34,7 δισ. ευρώ.
Για το 2017 η Ισπανία έχει προσφερθεί για την πρόωρη αποπληρωμή 3 δισ. ευρώ στον ESM.
Όπως τονίζουν, το παράδειγμα της Ισπανίας καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων που χρησιμοποιεί ο ESM για την καταπολέμηση της κρίσης.
Ο ESM εκτιμά ότι αυτό παράδειγμα πρέπει να εμπνεύσει και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης