Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABN Amro: Έως και τα 30 δολάρια ή πτώση 40% ενδέχεται να κατρακυλήσει άμεσα το πετρέλαιο

ABN Amro: Έως και τα 30 δολάρια ή πτώση 40% ενδέχεται να κατρακυλήσει άμεσα το πετρέλαιο
Οι χώρες του καρτέλ συμφώνησαν στα τέλη του Νοεμβρίου 2016 να μειώσουν τη συνολική παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως
«Βουτιά» ακόμα και 40% ενδέχεται να καταγράψουν οι τιμές του αργού πετρελαίου στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) δεν επεκτείνει χρονικά τη μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ABN Amro.
Η παραπάνω μεγάλη πτώση αντιστοιχεί σε τιμή ακόμα και 30 δολαρίων ανά βαρέλι, ξυπνώντας μνήμες από τα τέλη 2015 - αρχές 2016, οπότε και ο «μαύρος χρυσός» κατρακύλησε στα 25 δολάρια, ελέω υπερπροσφοράς.
Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες του καρτέλ συμφώνησαν στα τέλη του Νοεμβρίου 2016 να μειώσουν τη συνολική παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τη Ρωσία να συμφωνεί για 300.000 βαρέλια, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς που κρατά επιμόνως χαμηλά τις τιμές.
Η συμφωνία όμως αφορούσε μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017, προκαλώντας έτσι αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί αργότερα.
«Αν δεν συνεχίσουν αυτή την τάση, τότε η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να μειωθεί στο επίπεδο που ήταν πριν από δύο χρόνια.
Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν εύκολα να υποχωρήσουν σε λίγο πάνω από τα 30 δολάρια», δήλωσε ο Hans van Cleef, αναλυτής της τράπεζας για τον ενεργειακό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης