Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρανκφούρτη «πάει» η έδρα της ευρωπαϊκής επενδυτικής τραπεζικής του Citigroup λόγω Brexit

Φρανκφούρτη «πάει» η έδρα της ευρωπαϊκής επενδυτικής τραπεζικής του Citigroup λόγω Brexit
Για το Citigroup, μεταξύ των ελκυστικών στοιχείων της Φρανκφούρτης συγκαταλέγονται ο επαγγελματισμός του γερμανικού εποπτικού φορέα Bafin, καθώς και η διαθεσιμότητα υψηλά κατηρτισμένων τραπεζικών στελεχών στην πόλη
Στη Φρανκφούρτη εξετάζει να μεταφέρει το Citigroup την ευρωπαϊκή του έδρα επενδυτικής τραπεζικής και χρηματιστηριακών συναλλαγών λόγω Brexit - από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σήμερα - σύμφωνα με δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung του James Cowles, επικεφαλής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η οριστική απόφαση του Citigroup δεν θα καθυστερήσει και πρόκειται να έχει ληφθεί πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017.
«Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών που προκρίνουμε», όπως ξεκαθάρισε ο Cowles, για να προσθέσει, ότι μεταξύ των ελκυστικών στοιχείων της Φρανκφούρτης συγκαταλέγονται ο επαγγελματισμός του γερμανικού εποπτικού φορέα Bafin του χρηματο-οικονομικού τομέα, καθώς και η διαθεσιμότητα υψηλά κατηρτισμένων τραπεζικών στελεχών στην πόλη.
Στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης των Βρετανών για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), ο όμιλος Citigroup πρόκειται να μεταφέρει από το Λονδίνο στην Ευρώπη πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα δυσχεράνει την πανευρωπαϊκή δραστηριοποίησή του εκ Λονδίνου στους τομείς επενδυτικής τραπεζικής και χρηματιστηριακών συναλλαγών.
Επισημαίνεται, ότι ο όμιλος Citi ήδη διαθέτει 370 στελέχη στα γραφεία του στη Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης