Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Commerzbank η Fitch – Σταθερό το outlook

Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Commerzbank η Fitch – Σταθερό το outlook
Η Fitch εκτιμά πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 για την Commerzbank, τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, θα παραμείνει ευμετάβλητος
Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαίωσε τη βαθμολογία μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Commerzbank ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές 12μήνου (outlook) σταθερές.
Επίσης, ο αμερικανικό οίκος επιβεβαίωσε σε «bbb+» την αξιολόγηση Βιωσιμότητας της γερμανικής τράπεζας, αλλά και σε «F2» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Στην έκθεσή της, η Fitch κάνει λόγο για μέτρα κερδοφορία από πλευράς Commerzbank, για σταθερή ποιότητα στο ενεργητικό της, επαρκή κεφαλαιοποίηση και σταθερή τη ρευστότητα.
Επιπλέον, αναμένει πίεση στα κέρδη της μέσα στο 2017, καθώς τα έσοδά της έχουν επηρεαστεί από τη νομισματική πολιτική χαμηλών επιτοκίων που επικρατεί στην Ευρωζώνη αλλά και από τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετημένων ναυτιλιακών δανείων.
Η Fitch εκτιμά πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 για την Commerzbank, τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, θα παραμείνει ευμετάβλητος, κινούμενος γύρω από το 12% που έχει θέσει ως στόχο.
Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στις 9 Φεβρουαρίου 2017, τα καθαρά κέρδη της Commerzbank στο δ΄ τρίμηνο του 2016 σημείωσαν πτώση, λόγω των αυξημένων προβλέψεων στα επισφαλή δάνεια.
Ειδικότερα, η τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 183 εκατ. ευρώ στο δ' τρίμηνο, έναντι 193 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Ωστόσο τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη 155 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα της Commerzbank σημείωσαν αύξηση στα 2,40 δισ. ευρώ από 2,24 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο του 2015, παρά την πολιτική αρνητικών επιτοκίων που εφαρμόζει η ΕΚΤ.
Ο CET1 ανήλθε στο 12.3% το τέλος του 2016, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασαν στα 6,9 δισ. ευρώ.
Η τράπεζα έχει προαναγγείλει 9.600 απολύσεις μέχρι και το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης