Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Credit Agricole πούλησε την Credicom στην Atlas Capital – Θα επενδύσει 110 εκατ. ευρώ

Η Credit Agricole πούλησε την Credicom στην Atlas Capital – Θα επενδύσει 110 εκατ. ευρώ
Διευθύνων Σύμβουλος της νέας Credicom θα είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος, ενώ αναπληρώτρια CEO η Αναστασία Σακελλαρίου
Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole πούλησε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2017 την Credicom, θυγατρική της στην Ελλάδα στον κλάδο της λιανικής τραπεζικής.
Το fund Atlas Capital θα επενδύσει συνολικά 110 εκατ. ευρώ, μετασχηματίζοντας την Credicom σε μία τράπεζα επικεντρωμένη στον τομέα της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων.
Διευθύνων Σύμβουλος της νέας Credicom θα είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος, ενώ αναπληρώτρια CEO η Αναστασία Σακελλαρίου.

Όπως μετέδιδε έγκαιρα νωρίτερα το bankingnews (περισσότερα εδώ), σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2017 θα υπογραφεί η συμφωνία στην Αθήνα όπου η Atlas Capital αποκτάει τον έλεγχο της Credicom.
Το Atlas Capital θα επενδύσει 110 εκατ. και σίγουρα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνηςστην ελληνική οικονομία.
Όπως έγκαιρα είχαμε αναφέρει στις 17 Φεβρουαρίου του 2017, δόθηκε το πράσινο φως από τον SSM για την Credicom.
Το Atlas Capital θα είναι ο βασικός στρατηγικός επενδυτής που θα επενδύσει 110 εκατ δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης και στο έργο της Credicom και στην ελληνική τραπεζική αγορά.
Το νέο σχήμα θα αποτελείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο με 5 μέλη από τον Atlas Capital διευθύνοντα σύμβουλο τον Άνθιμο Θωμόπουλο και αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος την Αναστασία Σακελλαρίου.
του έργου Το Credicom έχει ως βασικό στόχο να στηρίξει υπό αναδιάρθρωση εταιρίες ενώ θα στηρίξει χρηματοδοτικά εταιρίες μέχρι 500 εκατ ευρώ σε πρώτη φάση.
Η επένδυση της Atlas Capital θα επικεντρωθεί κυρίως σε εταιρίες που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία ενώ για το ορατό μέλλον δεν θα δραστηριοποιηθούν στην αξιοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων - ΝΡΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης