Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η αύξηση των ψεύτικων ειδήσεων για τους πρόσφυγες «ταρακουνά» τις γερμανικές εκλογές

FT: Η αύξηση των ψεύτικων ειδήσεων για τους πρόσφυγες «ταρακουνά» τις γερμανικές εκλογές
Οι Financial Times σχολιάζουν πως τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία είναι «ήπια, χωρίς κομματικές αποχρώσεις»
Οι ολοένα και περισσότερες ψεύτικες ειδήσεις («fake news») κατά προσφύγων και μεταναστών «ταρακουνούν» τις καμπάνιες ενόψει των γερμανικών εκλογών, σχολιάζουν σε σχετικό τους δημοσίευμα οι Financial Times.
Η βρετανική εφημερίδα πραγματοποιεί μία εκτενή αναφορά στη μάστιγα των ψεύτικων ειδήσεων, κύρια πηγή των οποίων είναι οι λογαριασμοί διάφορων χρηστών του Facebook.
Μάλιστα, με αφορμή και τις πρόσφατες, πολύ «έντονες», προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Financial Times σχολιάζουν πως τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία είναι «πολύ πιο ήπια, χωρίς κομματικές αποχρώσεις», ενώ ταυτόχρονα τα κόμματα δεν έχουν τοποθετήσει «"στρατούς" bloggers στο Twitter».
«Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει στις ερχόμενες εκλογές.
Υπάρχει φόβος για ψεύτικες ειδήσεις, συνομοσιολογίες, ρατσιστικές ιδεολογίες, trolls και hackers, χάρης τους οποίους κέρδισε και ο Donald Trump την προεδρία των Η.Π.Α.», επισημαίνεται.
Σημειώνεται ότι η πολιτική της Angela Merkel στο προσφυγικό, δηλαδή η απόφαση να δοθεί άσυλο και σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τις αρχές του 2015, κατακρίθηκε πολύ έντονα στο εσωτερικό της χώρας, προς όφελος του εθνικιστικού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) και άλλων ακραίων φωνών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης