Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η έλλειψη χρηματοδοτικής πίεσης μειώνει την ανάγκη για άμεσο συμβιβασμό Ελλάδας - δανειστών

tags :
Citigroup: Η έλλειψη χρηματοδοτικής πίεσης μειώνει την ανάγκη για άμεσο συμβιβασμό Ελλάδας - δανειστών
Η έλλειψη επικείμενης αποπληρωμής του χρέους αποκλιμακώνει σημαντικά την πίεση από όλες τις πλευρές να συμβιβαστούν άμεσα ώστε να κλείσει η β΄ αξιολόγηση
Η έλλειψη χρηματοδοτικής πίεσης μειώνει την ανάγκη για άμεσο συμβιβασμό Ελλάδας - δανειστών, σημειώνει η Citigroup στο ημερήσιο σχόλιό της (15/02).
Όπως και στα προηγούμενα «επεισόδια» αναφορικά με το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα της Ελλάδας, οι διαφορές μεταξύ των δανειστώντου ΔΝΤ-ΕΕ για τους ελληνικούς στόχους του προγράμματος διάσωσης και η ανάγκη για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δεύτερη αξιολόγηση, σημειώνει η Citigroup.
Η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι και αυτό το νέο «επεισόδιο» θα οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα.
Δηλαδή το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με εποπτικό ρόλο, ο οποίος θα είναι επαρκής για τους δανειστές της ΕΕ να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα.
Ωστόσο, η έλλειψη επικείμενης αποπληρωμής του χρέους αποκλιμακώνει σημαντικά την πίεση από όλες τις πλευρές να συμβιβαστούν άμεσα ώστε να κλείσει η β΄ αξιολόγηση.
H Citigroup αναφέρεται και στις χθεσινές δηλώσεις Dombrovskis, Seibert, Τσακαλώτου για την πορεία της διαπραγμάτευσης εν όψει και του κρίσιμου Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης