Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αναμένουμε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας στη Συρία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αναμένουμε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας στη Συρία
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη ξεκινήσει τη διεξαγωγή διαλόγου με την κυβέρνηση Trump
Στο γεγονός ότι η Ρωσία αναμένει να έχει στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στη μάχη κατά της Τρομοκρατίας στη Συρία, αναφέρθηκε σήμερα (13/2) ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία ύπαρξης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Lavrov, "αναμένουμε την καθιέρωση μίας στενής συνεργασίας για τη Συρία, πολύ πιο αποτελεσματικής με την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump, λαμβάνοντας υπόψην την προσέγγισή του για την τρομοκρατία ώς το απόλυτο κακό".
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Κρεμλίνο έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή διαλόγου με την κυβέρνηση του Donald Trump, με την πλευρά του Λευκού Οίκου ωστόσο να μην επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής την εν λόγω είδηση.
"Πιστεύω ότι ο διάλογός μας με την κυβέρνηση του Donald Trump, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει, θα γίνει πιο εντατικός μόλις η κυβέρνηση διαμορφώσει πλήρως τα σημεία της εξωτερικής της πολιτικής", σημειώνει ο Lavrov.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός σημείωσε πρόοδο στην είσοδό του προς την Πλαμύρα, η οποία έχει ανακαταληφθεί το τελευταίο διάστημα από το Ισλαμικό Κράτος.
Σε ότι αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα, Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα στείλουν αντιπροσώπους στον δεύτερο γύρο των συνομιλιών, καθώς έχουν ήδη προσκληθεί και επίσημα από το Καζακστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης