Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συνέχεια στις έρευνες κατά της Deutsche Bank για το «mirror trading», παρά το πρόστιμο 628 εκατ. δολ.

Ρωσία: Συνέχεια στις έρευνες κατά της Deutsche Bank για το «mirror trading», παρά το πρόστιμο 628 εκατ. δολ.
Τα παραπάνω ίσως μεταφραστούν σε νέα «καμπάνα» κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρωζώνης
Συνέχεια στις έρευνες κατά της Deutsche Bank για το «mirror trading», κατά το οποίο μεταφέρθηκαν 10 δισ. δολάρια από τη Ρωσία το διάστημα 2011-2015, δίνει η Μόσχα, παρά το διπλό πρόστιμο που δέχθηκε η γερμανική τράπεζα για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται πως η Deutsche Bank δέχθηκε στις 31 Ιανουάριου 2017 για τις εν λόγω κατηγορίες δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 628 εκατ. δολ., 425 εκατ. δολ. από τις Η.Π.Α. και 163 εκατ. στερλινών από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς θεωρείται πως οι μεταφορές είχαν απώτερο σκοπό το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από τους πελάτες της.
«Ως μέρος της συνεχιζόμενης ρουτίνας ελέγχου, η Deutsche Bank συνεργάζεται με τις ρωσικές φορολογικές αρχές για θέματα που σχετίζονται με το πρότυπο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η τράπεζα.
Τα παραπάνω ίσως μεταφραστούν σε νέα «καμπάνα» κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρωζώνης, η οποία ήδη έχει να πληρώσει συνολικά πάνω από 8 δισ. δολάρια σε πρόστιμα που της επιβλήθηκαν από το 2016.
Ορισμένες εκτιμήσεις μιλούν και πρόστιμο 170 εκατ. δολ. από τη Μόσχα, ένα ποσό υποδεέστερο σε σχέση με τα αντίστοιχα που της έχουν επιβληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης