Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ακόμη κι αν εκλεγεί η Le Pen δεν κινδυνεύει το ευρώ, λένε 7 μεγάλες τράπεζες

Bloomberg: Ακόμη κι αν εκλεγεί η Le Pen  δεν κινδυνεύει το ευρώ, λένε 7 μεγάλες τράπεζες
Αυτό υποστηρίζουν στρατηγικοί αναλυτές της Credit Agricole, Barclays, UniCredit, Commerzbank, Nomura και JPMorgan 
Στρατηγικοί αναλυτές 7 μεγάλων τραπεζών υποστηρίζουν ότι το «ευρώ δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει ακόμη κι αν εκλεγεί η Marine le Pen στη Γαλλία».
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πιθανότητα να στεφτεί επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Marine Le Pen, στις εκλογές του Μάιου είναι πολύ μικρή.
Ακόμη όμως κι αν κερδίσει, είναι σχεδόν αδύνατο να λάβει την πλειοψηφία γεγονός που δεν θα της δώσει τη δυνατότητα να «παίξει» με την έξοδο της Γαλλία από την ΕΕ καθώς δεν θα έχει ισχυρή στήριξη στο κοινοβούλιο.



Στρατηγικοί αναλυτές της Credit Agricole SA, Barclays Plc, UniCredit SpA, Commerzbank AG, Nomura Holdings Inc. και JPMorgan Chase & Co. υποστηρίζουν ότι «ακόμη και νίκη της Le Pen δεν μπορεί να οδηγήσει κι άλλες χώρες όπως η Γαλλία ή η Ιταλία σε έξοδο από την ΕΕ».
Ο αναλυτής της Credit Agricole, Valentin Marinov, δίνει μόνο 35% πιθανότητα στη Le Pen να κερδίσει στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών ενώ θεωρεί πιθανότερο «η LePen να χάσει από τον Macron ή τον Fillon».
Ο Francois Cabau της Barclays υποστηρίζει ότι «το κόμμα της Le Pen δεν έχει ελπίδες να κερδίσει στο δεύτερο γύρο» άποψη που σημερίζεται και ο Erik Nielsen της UniCredit.
Ο Joerg Kraemer της Commerzbank δίνει μόνο 20% στη Le Pen να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας ενώ ο Andrew Cates της Nomura, υποστηρίζει ότι «σε καμία από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα έχουν το 2017 εκλογές θα υπάρξουν σημαντικές εκπλήξεις».
Τέλος, ο Raphael Brun-Aguerre της JPMorgan τονίζει, την αδύναμη κοινοβουλευτική παρουσία της Le Pen ακόμη και στην περίπτωση που κερδίσει και στο δεύτερο γύρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης