Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ανήσυχη για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ευρώπη δηλώνει η Lagarde

tags :
Reuters: Ανήσυχη για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ευρώπη δηλώνει η Lagarde
H Lagarde εμφανίζεται ανήσυχη για τις προεκλογικές δηλώσεις της Le Pen για παοχώρηση κα της Γαλλίας από την ΕΕ 
Ανήσυχη για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Cristine Lagarde αν και όπως υποστηρίζει «η Ευρωζώνη έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων».
«Ανησυχώ, όπως όλοι για κάποιες από αυτές τις εκλογές» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ στη διάρκεια διεθνούς οικονομικού Φόρουμ στο Ντουμπάι.
Αναφορικά με τη Γαλλία, η Cristine Lagarde εμφανίζεται ανήσυχη για τις προεκλογικές δηλώσεις της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Martine Le Pen ότι σε περίπτωση που εκλεγεί να ζητήσει δημοψήφισμα για την αποχώρηση και της Γαλλίας από την ΕΕ.
«Το πιο ανησυχητικό είναι η ανταπόκριση που βρίσκουν αυτές οι δηλώσεις την ώρα που και στην Ολλανδία ο ακροδεξιός Geert Wilders αυξάνει τα ποσοστά του ενώ η Merkel αντιμετωπίζει σκληρές προκλήσεις» υποστηρίζει η Lagarde.
Ερωτηθείς εάν η ΕΕ δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κρίσεις σε χώρες μέλη της η επικεφαλής του ΔΝΤ υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΕΕ λέγοντας ότι «Πορτογαλία, Κύπρος και Ιρλανδία έχουν βγει από την κρίση».
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνου».
Η C. Lagarde τόνισε ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί στενά την πολιτική που εφαρμόζει ο νέος αμερικανός πρόεδρος και την πρόθεσή του να επαναφέρει τη χρηματοδοτική μεταρρύθμιση του Dodd Frank, η οποία είχε αποσυρθεί με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος στη Wall Street μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι οι ΗΠΑ θα επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη η οποία θα βασιστεί στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης