Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έλληνας αξιωματούχος: Δεν αναμένεται συμφωνία σήμερα (10/2) - Να μη δραματοποιείται η συνάντηση των Βρυξελλών

Έλληνας αξιωματούχος: Δεν αναμένεται συμφωνία σήμερα (10/2) - Να μη δραματοποιείται η συνάντηση των Βρυξελλών
Οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή πρόταση που περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων 1,8 δισ. ευρώ έως το 2018 και ακόμα 1,8 δισ. ευρώ μετά το 2018
Δεν αναμένεται συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας στη σημερινή, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπουργού Οικονομικών, με εκπροσώπους των θεσμών.
Αυτό κατέστησε σαφές Έλληνας αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές και τα Μέσα να μη δραματοποιούν τη συνάντηση.
«Δεν είναι μια οριακή συνάντηση», επισήμανε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, πως «πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση».
Στην άποψη ότι δε θα υπάρξει σήμερα συμφωνία συνηγορούν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός του Jeroen Dijsselbloem, επικεφαλής του Eurogroup, στη συνάντηση συμμετέχουν ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Thomas Wieser, ο διευθυντής της γγ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Marco Buti, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Declan Costello, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Pooul Thomsen με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Delia Velculescu.
Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή πρόταση που περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων 1,8 δισ. ευρώ έως το 2018 και ακόμα 1,8 δισ. ευρώ μετά το 2018.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης