Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στο έλεος των κυρώσεων, του λαϊκισμού και της πολιτικής κρίσης η Βουλγαρία

Bloomberg: Στο έλεος των κυρώσεων, του λαϊκισμού και της πολιτικής κρίσης η Βουλγαρία
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα «θρίλερ», με τους Σοσιαλιστές να έχουν οριακό προβάδισμα έναντι του κυβερνόντος κόμματος 
Στην κατάσταση έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί στη γειτονική μας Βουλγαρία αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, επισημαίνοντας τον αρνητικό αντίκτυπο στις επενδύσεις.
Όπως σχολιάζεται, η Βουλγαρία, η οποία θα οδηγηθεί στις κάλπες την επόμενο μήνα, «πληρώνει» την άνοδο του λαϊκισμού, που δημιούργησε την πολιτική κρίση, αλλά και τις κυρώσεις από Ε.Ε. και Η.Π.Α. προς τη Ρωσία, στενό εμπορικό εταίρο της χώρας.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα «θρίλερ», με τους Σοσιαλιστές να έχουν οριακό προβάδισμα έναντι του κυβερνόντος κόμματος του Boyko Borissov.
Οι επιχειρήσεις κρατούν μία στάση αναμονής ενόψει των εκλογών, βάζοντας έτσι ένα «στοπ» στην διαρκή εισροή κεφαλαίων και επενδύσεων από το εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η ετήσια οικονομική ανάπτυξη της χώρας για το γ’ 3μηνο 2016ανήλεθ στο 3,4%, ενώ οι βιομηχανική παραγωγή για τον Δεκέμβριο 2016 μεγεθύνθηκε κατά 6,9% σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης